“Stop waiting the right time, time isn’t waiting for you.” Brad Pitt once said. Sesuatu benda yang susah memang susah dimulakan, tapi bila kita ambil first baby step, langkah seterusnya akan lebih mudah. Sebelum berlari, pasti berjalan. Sebelum berjalan pasti bertatih. Dan sebelum bertatih, pasti merangkak. Itulah kita sebelum memulakan fasa pertama.

 

Remember? Growth is the evidence of life, isn’t?

 

Saya berhajat nak mulakan #30DaysBlogPostChallenge untuk diri saya dan saya juga berharap kalini saya tak berjalan sendiri lagi.

 

Saya bersama anda yang sudi!

 

============================================================

Bermulanya 30 Days Blogpost Challenge!

Dalam artikel kalini. Saya berniat untuk memulakan sharing dalam blog saya, cikguakin.com ini dengan lebih konsisten setiap hari. Memang agak sedikit sukar.

Namun, saya ambil ini sebagai cabaran sebelum bermulanya Tahun 2022.

Dan ini bukan saya seorang saja yang akan join. Saya berhajat nak open kepada pendidik lain untuk turut serta dalam Challenge ini! Saya nak berjalan bersama-sama pendidik hebat di luar sana.

 

VIDEO!

 

Sekali lagi saya maklumkan, Challenge ini saya nak buka pada 10 pendidik yang berminat sahaja untuk berkongsi. Tiada paksaan dan saya tetap akan lakukan #Challenge ini sebagai persediaan diri sendiri untuk berjalan ke Tahun 2022. Inshaa Allah.

 

Ada ke yang nak bersama membina Legasi EduBlog bersama?

 

============================================================

Saya berminat menyertai #30DaysBlogPostChallenge!

Simple je, cara nak join bersama. Semoga usaha kita ini sedikit sebanyak dapat beri manfaat pada komuniti dan mereka yang perlukan.

 

Apa saya dapat sebagai Peserta Cabaran?

  1. Diberikan 2 Ebook Percuma
  2. Artikel dimasukkan dalam Posting KHAS berkenaan #30DaysBlogPostChallenge
  3. Artikel lebih kepada Tips, Panduan, Cara, Proses dan sesuatu yang bermanfaat kepada audience
  4. Tambah elmu berkenaan Blogging, Penulisan dan sebar luaskan pengetahuan untuk manfaat umum
  5. BONUS! 3 Tip Viralkan Post Dengan Pinterest! [KHAS untuk yang berjaya selesaikan Cabaran #30DaysBlogPostChallenge]

 

5 Langkah Mudah Nak Join #30DaysBlogPostChallenge !

  1. Download EBook Checkpoint Bina Edublog (CBE) di Digylearn
  2. Daftar Blog dan Tulis Artikel pertama mengikut Panduan CBE
  3. Download Ebook 30 Days Blog Post Challenge (BPC) bernilai RM10 secara PERCUMA!
  4. Mulakan Cabaran ikut 30 Tajuk Cadangan, Posting di Sosmed peribadi & Page
  5. Update link Artikel setiap hari dalam group support selewatnya jam 10 pm

Posting tuan puan selepas 30 hari, akan dimasukkan dalam satu artikel khas untuk rujukan. Kita juga boleh sebarkan pada pelajar, ibu bapa dan client masing-masing.

 

Rasa berat nak tulis artikel selama 30 hari. Macamana ya?

Berat juga masalah tu ya hihi. Jangan risau.

 

Langkah 1 dan 2 dah berjaya?

 

Jom ke Langkah 3.

 

Download Ebook 30 Days Blog Post Challenge (BPC). RM10 tapi yang join Challenge ni saya nak bagi PERCUMA sahaja. Macamana nak dapatkan, boleh PM saya di Facebook Akin Assufi.

 

Dalam Ebook BPC, saya kongsikan sekali 3 Rahsia Generate Idea Mudah Menulis 1 Hari 1 Artikel!

 

Dah try TIPS?

Rugilah dah baca tapi tak apply. Jom, satu elmu dapat harini. Kita cuba apply terus. Baru applicable!

 

Ingat ya, kita buat Edublog ini dengan 1 niat yang utama. Iaitu untuk menyebarluaskan ilmu yang Allah pinjamkan dan kita salurkan untuk anak-anak bangsa di luar sana. Jika kita tak mampu untuk bantu 1001 dari mereka. Cukup bantu beri 1 ilmu dan kebaikan itu digunakan sepanjang hidup seseorang. Alangkah indahnya, pahala diperpanjangkan.

 

Akhir kata, Selamat mencabar diri untuk konsisten tulis 1 hari 1 artikel!

Hanya dalam 30 hari sahaja!

 

 

All the best to Me and all of us!

 

*contoh*

Yang dah baca sampai habis dan nak Join tu, boleh komen… “Saya Sahut Cabaran!” di ruangan komen?

#30DaysBlogPostChallenge
#TutorProfesionalMalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *