seminar akaun smk subang

Mei 2023, tercatat sejarah sepanjang hidup CA dan sepanjang karier. Impian untuk melaksanakan Bengkel Akaun Visual menggunakan sepenuhnya 100% Aktiviti Visual Akaun terlaksana! Alhamdulillah. Terima kasih CA ucapkan pada Cikgu Hazel dan Cikgu Faridah yang dihormati, Cikgu Akaun SMK Subang yang beri sepenuh kepercayaan pada CA dan team CMN Academy untuk menjalankan Seminar Akaun SMK Subang.

 

BENGKEL REBOOT AKAUN SMK SUBANG

 

seminar akaun

 

Berbekalkan Buku Syok-Count dan beberapa Kit, alhamdulillah dapat membantu lebih 60 pelajar Tingkatan 5 yang agak lemah dalam Basic Akaun. Dan sejujurnya, CA cukup terharu dengan feedback anak-anak SMK Subang.

 

AKTIVITI YANG DIJALANKAN SEMASA BENGKEL?

Terdapat 3 Aktiviti Visual yang dilakukan bersama pelajar tersebut. Masha Allah, respons yang sangat padu! Awal-awal memang semua macam blur sangat sebab asa pun masih lemah. Okay, now! Kita switch mindset student. Diorang sebenarnya boleh sangat faham asas akaun!

 

1. Kita buat Aktiviti ‘Playing The Role’

seminar akaun

 

2. Aktiviti ‘Pick The One’ Dengan Kit The Baesic Map

seminar akaun

 

3. Aktiviti Trikay menggunakan Trikay Kit

seminar akaun

 

Thanks to Sahabat Tutor yang juga turun padang dalam membantu anak-anak SMK Subang, Cikgu Ibtihaj.

 

Seminar Akaun SMK Subang, Awesome!

Dengan peluang yang Allah izinkan. Syukur alhamdulillah, ini langkah pertama untuk bantu lebih ramai anak-anak yang lemah subjek Prinsip Akaun di masa hadapan. Inshaa Allah.

 

Terima kasih Warga SMK Subang!

Now, everyone can learn Akaun Visual!

 

seminar akaun

 

seminar akaun

 

Dan bukan itu sahaja, dari seminar akaun SMK Subang Allah mudahkan untuk bantu pelajar Tingkatan 4 dan 5 yang join Sesi Online untuk cover Topik 3 Tingkatan 4 dengan bantuan PiDi Kit (Piramid Dokumen).

 

seminar akaun

 

Album : Bengkel Reboot Akaun SMK Subang

Kit Akaun Visual Digunakan

 

Alhamdulillah, dalam bulan yang sama Allah izinkan untuk bantu beberapa pelajar terpilih dari Kolej Yayasan Saad (KYS), Melaka.

 

Jemput baca di sini :

No Response Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Apa Kata Adik Husna?
Apa Kata Adik Aminah?
Apakah The Baesic Kit?
YOUR INTEREST
ARCHIVES